Kako povećati konverzije sa email reklamiranjem

Email marketing je vrsta online marketinga koja se zasniva na slanju elektronskih poruka (emailova) potencijalnim i postojećim kupcima. Cilj email marketinga je privući pažnju korisnika, potaknuti ih da se pridruže mailing listi i učiniti da se vrate na vaše web stranice ili trgovine.
Email marketing

Email marketing može biti vrlo efikasan i imati visoku stopu konverzije u odnosu na druge kanale. Prema nekim istraživanjima, email marketing ima prosječnu stopu konverzije od oko 3%, što je visoko u odnosu na druge kanale poput društvenih mreža ili oglasa na internetu. Međutim, to ne znači da je email marketing uvijek bolji izbor u odnosu na druge kanale. To zavisi od ciljane publike, cilja, ali i drugih faktora.

Jedan od razloga zbog kojeg email marketing može imati visoku stopu konverzije je taj što se emailovi šalju direktno korisnicima koji su se već prijavili za primanje obavještenja od Vas. To znači da su oni već zainteresovani za Vaše proizvode ili usluge i da su vjerovatnije reagovati na Vaše poruke.

Newsletteri su jedan od načina da se koristi email marketing. To su periodični emailovi koji se šalju svim korisnicima koji su se prijavili za primanje obavještenja o novostima, promocijama i drugim sadržajima. Newsletteri se obično šalju redovno, najčešće sedmično ili mjesečno.

Newsletter

Putem email reklamiranja možete se fokusirati na promociju određenog proizvoda ili usluge. Emailovi se šalju s ciljem da se potakne korisnik da kupi proizvod ili iskoristi uslugu. Email reklamiranje se može koristiti za promociju različitih vrsta proizvoda i usluga, od online kurseva do fizičkih proizvoda poput odjeće ili nakita.

Često u svijetu digitalnog marketinga možete čuti riječi „remarketing“ i to nije slučajnost, jer je u pitanju jedan od najefikasnijih alata za povećanje prodaje. Remarketing je vrsta online marketinga koja se koristi za ciljanje korisnika koji su već posjetili Vaše web stranice ili trgovine, ali nisu napravili kupovinu. Korištenjem remarketinga, možete korisnicima ponuditi personalizovane reklame tokom njihovih budućih online aktivnosti.

Email marketing, newsletteri, email reklamiranje i remarketing su sve učinkovite metode za povećanje prometa i povećanje prodaje za Vaše web stranice ili trgovine. Da bi postigli najbolje rezultate, važno je da imate dobro osmišljenu strategiju i da se pridržavate pravila zaštite privatnosti korisnika.

Osim toga, postoji nekoliko važnih stvari koje trebate imati na umu kada koristite email marketing:

  1. Dobra baza podataka: Prvo što trebate je dobra baza podataka korisnika kojima želite slati emailove. Možete koristiti različite metode za privlačenje korisnika na Vašu mailing listu, poput obrazaca za prijavu na web stranicama ili trgovinama, kurseva i slično.
  2. Koristite personalizaciju: Korisnici vole kada im se čini da su pojedinačno ciljani, stoga je važno da koristite personalizaciju u Vašim emailovima. To možete postići koristeći varijable poput imena ili prezimena korisnika u naslovima i tijelima emailova.
  3. Koristite privlačne naslove: Naslov je prva stvar koju korisnici vide kada dobiju email, stoga je važno da bude privlačan i da ih podstakne da otvore poruku.
  4. Imajte dobar sadržaj: Sadržaj emailova je jednako važan kao i naslov. Potrudite se da bude korisno, zanimljivo i relevantno za korisnike.
  5. Testirajte svoje emailove: Prije nego što pošaljete emailove u punom opsegu, važno je da ih testirate kako biste se uvjerili da su dobro formatirani i da se dobro prikazuju na različitim uređajima.
  6. Pružite mogućnost odjave: Važno je da korisnicima pružite mogućnost da se odjave sa mailing liste ako ne žele više primati emailove. To će vam pomoći da se izbjegnu problemi sa filtriranjem spamova i da se održi pozitivan odnos sa korisnicima.

Email reklamiranje

Ukratko, email marketing je učinkovita metoda za povećanje prometa i prodaje za web stranice ili trgovine. Važno je da imate dobru strategiju i da se pridržavate pravila zaštite privatnosti korisnika, te da koristite privlačne naslove, dobar sadržaj i personalizaciju da biste postigli najbolje rezultate.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć u ovom aspektu poslovanja, slobodno nam se obratite, a mi ćemo se potruditi da Vam preporučimo najbolji način za povećanje prodaje.

Webherzz

Webherzz

Web tehnologije su naša strast, a uspjeh Vašeg biznisa je naša misija.

Napišite komentar ili postavite pitanje

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =

Pročitajte još i ...

Претрага

O nama

„Webherzz“ je inovativna i kreativna web agencija, osnovana 2021. godine.

Višegodišnje iskustvo i znanje iz oblasti web dizajna, eCommerca i digitalnog marketinga, sticano prethodnih godina radom u inostranim i domaćim kompanijama bilo je motiv da započnemo našu priču.

Pokrivamo širok spektar usluga iz oblasti informacionih i web tehnologija. Ukoliko Vam je potreban novi sajt ili redizajn starog ili ako želite bolju poziciju na Googlu i ostalim pretraživačima, mi smo prava adresa za Vas.

Pratite nas...

Posljednji članci

Prijavite se kako bi redovno dobijali obavještenja o novostima sa našeg bloga