BLOG

Seo strategija eCommerce web shop blog
Online shop robe i opreme za bebe

5 sjajnih razloga za prisustvo vašeg biznisa na internetu

Savremeni poslovni svijet se brzo razvija i poslovanje se sve više preseljava na digitalni teren. Bez obzira na veličinu Vašeg biznisa, prisustvo na internetu više nije luksuz, već neophodnost. Mnogima prisustvo na internetu može zvučati previše komplikovano i rizično, ali postoji bezbroj dobrih razloga da se pojavite sa web sajtom i ostanete na internet mapi. 

Vještačka inteligencija AI digitalni marketing

Primjena vještačke inteligencije (AI) u digitalnom marketingu

Korištenje AI tehnologije ili “po naški” vještačke inteligencije u digitalnom marketingu postaje sve popularnije. Taj trend je pogotovo postao izražen pojavom Chat GPT-a, koji je u mnogim industrijama napravio pravu revoluciju, pa je to slučaj i u digitalnom marketingu. Vještačka inteligencija daje marketinškim stručnjacima mogućnost automatiziranja rutinskih zadataka, poboljšanja personalizacije i povećanja efikasnosti kampanja. I to je samo početak.

Email marketing

Kako povećati konverzije sa email reklamiranjem

Email marketing je vrsta online marketinga koja se zasniva na slanju elektronskih poruka (emailova) potencijalnim i postojećim kupcima. Cilj email marketinga je privući pažnju korisnika, potaknuti ih da se pridruže mailing listi i učiniti da se vrate na vaše web stranice ili trgovine.

Abandoned cart Napuštena košarica

10 razloga za prekid online kupovine

“Napuštene košarice” (eng. Abandoned carts) predstavljaju veliki problem ili izazov za mnoge online prodavnice. Prema istraživanju, čak 69% kupaca napušta svoje košarice pre nego što završe kupovinu. To znači da prodavnice gube velike količine potencijalne prodaje zbog različitih razloga.

5 stvari koje vaša web stranica treba u 2023.

5 stvari koje vaša web stranica treba u 2023. godini (osim vremeplova)

Jeste li spremni podići svoju web stranicu na veći nivo u 2023. godini? Ne, ne govorimo o dodavanju vremeplova (iako bi to bilo prilično cool). Govorimo o bitnim karakteristikama i elementima koji su potrebni svakoj web stranici kako bi napredovala u digitalnom svijetu sutrašnjice.

Web shop izrada

8 razloga zbog kojih Vam je web shop neophodan

Da li tražite jednostavan i efikasan način da uvećate svoj profit? Restorani, prodavnice, uslužne djelatnosti – koje god tržište uzmete u obzir, ako ne posjedujete web shop (internet prodavnicu), onda ostavljate novac na stolu da ga drugi pokupe umjesto Vas. A evo i zašto… 

Neodržavan web sajt

9 razloga zašto neodržavan sajt škodi Vašem biznisu

Pođite od sebe. Kada uđete na neki sajt koji izgleda ružno, zastarjelo, zapušteno, neodržavano definitivno steknete određeni utisak o kompaniji koja stoji iza toga sajta. Većina tih utisaka je vrlo loša. Vrlo vjerovatno ćete pomisliti: “Ti ljudi mora da su spori u obavljanju posla. Izgleda da nisu dotakli sajt već 5 godina.” ili “Zašto moram da zumiram prstima da bih pročitao šta piše na sajtu? Ova slova su presitna” ili ono najgore “Pitam se da li ova kompanija još uvijek posluje” i sljedeće što ćete uraditi je klik na dugme “Back” u Vašem internet pregledaču i odlazak sa stranice.

Podrška i održavanja web sajtova

Šta podrazumijeva održavanje sajtova i zašto je važno za Vaš posao?

Održavate li sami svoju web sajt ili dopuštate profesionalcima da to rade? Prilikom posjete web sajtovima, oni mogu da izgledaju prilično jednostavno, a većina korisnika ne shvata kako sistem izgleda iza kulisa, te da ono što se čini jednostavnim i lakim za upotrebu ima nekoliko aspekata na koje treba redovno obraćati pažnju. Većina korisnika nije svjesna potrebnih napora na održavanju da bi sve bilo ažurno i radilo bez problema.

savjeti za pisanje bloga

Naši savjeti za pisanje bloga i najčešće greške koje možete napraviti

Ako ste čitali neke od naših blogova sigurno ste pomisli “Hej, oni slijede određeni model?” I znate šta? Potpuno ste u pravu i za to postoji razlog. Ta formula omogućava nam da generišemo veliki broj čitalaca po blogu, ali što je još važnije, da sa svakim postom postignemo određeni cilj.

Budite u toku...

Prijavite se da dobijate informacije o novim objavama na blogu

Bez spama, obavještenja samo o novim tekstovima na blogu

Pratite nas i na Facebooku